Till Försäljning

Avel

Vi föder upp tävlingshästar i liten skala och säljer en eller två hästar från varje årskull. Louise tävlar internationellt och har som mål att göra detta på hästar från sin egen avel. Hon har tagit fram 10 talet hästar till nationell nivå och SM. Flera av dem hela vägen från inridning till färdig tävlingshäst och två till internationell nivå. Vi avlar på meriterade tävlingsston samt ston som visat sig kunna prestera som tävlingshästar.
För att kunna tävla framgångsrikt måste hästen kunna gå i minst en gren och gilla att visa upp sig. Hästen måste vara oerhört arbetsvillig, ha lätt för samling och kunna slappna av i alla miljöer. Detta letar vi efter i vår avel!

Alvar från Salomea

Vill du avla en sporthäst eller en stor, snäll häst med lätt för tölt i alla hastigheter?
Alvar är en riktigt sporthäst med fem otroligt bra gångarter, stor, vacker, vänlig och trygg. Alvar har en mycket bra bedömning som 4 gångare från när han var fem år 8.58 med nya systemet. Han fick 8.5 för allt utom skritt där han fick 9.0. Alvar tävlar nu framgångsrikt som femgångare.

  • Född: 2012

  • Mankhöjd: 147 cm som 5-åring
  • Betäckningsavtal: Ladda ner pdf >>

Alvar är en stor och uttrycksfull femgångshingst med stabilt lynne. Han är smidigt och mjuk med välrest kvadratiska kropp. Han visade tidigt mycket tölt med stor kapacitet i tempo.

Bakom Alvar finns en spännande kombination av Kolkuos, Gaski, Baldur fra bakka och Atli. Alvars mor Dimma gick SM i V1 sin första tävlingssäsong och hans far Omi har en lång tävlingskarriär, han låg bl.a rankad topp 5 i Sverige i T1 under 2018.

Alvar matchas främst som tävlingshäst i F1, T1/T2, PP1 och Aflokk. Han kommer visas om som femgångare när det känns rätt.
Han är tävlad på 6.34 i T1 och 6.47 i V1 2019 och tog sig till A finalen i A flokk på GKSM 2019 efter mycket lite passträning. Han är en mycket jämn gångartshäst byggd i uppförsbacke med 8.5 för alla gångarter utom 9 för sin fina skritt.
Han kommer bli en mycket bra kombinationshäst med en stark femgång, T1/T2 och stilpass.
Alvar betäckte sin första säsong 2020 och fick tävlingspaus under Corona och kommer i framtiden handbetäcka parallellt med tävlingssäsongen.

Varmt välkomna!

Rabatt ges till ägare som betäcker flera ston och för 1 klass ston.

Alvar - Avelshingst Salomea

Árelíus frá Úlfljótsvatni

Arelius är en mycket lovande unghingst med 120 i BLUP, 123 utan pass. Han är efter den kände världsrekordhållaren Kveikur frá Stangarlæk 1 som är den högst bedömde fyrgångaren i världen. Hans mormor Princessa frá Úlfljótsvatni är ett känt sto som själv kommit tvåa på landsmot liksom gammelmormor Drottning. Morfar Alfur behöver ingen presentation. Arelius är stor för sin ålder med mycket man, bruten bläs och svartvit skäck.

Drömmarna om denne killes framtid är många!

Árelíus är undan Álfrós frá Úlfljótsvatni som är nära släkt med våra stjärnor Omi och Daladis.

Álfrós är undan Princessa frá Úlfljótsvatni som har en fantastisk bedömning, kommit två på landsmot och givit en syster till Álfrós som har 9.5 för både tölt och spirit! Hon är mamma till Hansa fra Ljosafossi med 9.05 i ridegenskaper.
Alfros är en kombination av kolkuos blod, fantastiskt mödranät och Alfur frá Selfossi!! Hon har tyvärr inte kommit till visning men vunnit B- Flokken i Selfoss på 8.54, otroligt bra för en femgångare! Hon är har wow faktor och bjuder på en fantastisk ridkänsla.

Árelíus har otroligt bra stam och är supertrevlig i all hantering. Hans rörlighet i övergången hals-manke-bog är mycket lovande. Han rör sig med smidighet och kommer lätt upp i tempo med god aktion. Vi ser verkligen framemot framtiden med denna stjärna.

Han kommer att betäcka sin första säsong som 2-åring 2021.

Arelius - Avelshingst Salomea

Ómi frá Úlfljotsvatni

Omi är en arbetsvillig och trygg hingst med ett hjärta av guld. Omi kombinerar mycket aktion, mjukhet, färg och ett mycket bra lynne vilket gör honom lämplig till många ston. Hans avkommor har mycket bärighet och lätt för tölt. De är modiga och mycket trygga med lätt för samling. Rid exteriör med rejäl manke och hittills har avkommorna varit stora och lätta att rida in.

Omi har tävlat på elitnivå/ SM utan skadeuppehåll sedan 2010 med person bästa 7.50 i T1. Han ställer alltid upp och älskar att arbeta. Han är en mjuk och elastisk hingst med fyra mycket goda gångarter med hög aktion. Omis främsta attribut är hans mycket gott lynne som han nedärver starkt. Avkommorna har välsorterade gångarter med god aktion och är mycket snälla och okomplicerade vid inridning och träning. De har bra flyt i tölten tidigt och går fram stabilt.

Han är fyrgångare med passanlag, 9 för tölt och 8.5 för resterande. Omi har flertalet placeringar på både sport och GK SM samt nationellt. Han är efter den kände Klettur fra hvammi och har kolkous stam på mödranätet. Omi är skimmelskäck med tecken och ger manfagra avkommor.

Passar bra om du letar efter en hingst som ger mycket tölt, förbättra grundgångarter och utan spändhet. Avkommorna blir generellt stora med högt ansatt hals och välutvecklad överlinje.

Omi har bra arbetsvilja och tävlas i V1 och T1 samt tränas på hög nivå i dressyr med fallenhet för passage och galopp piruetter.
Omi handbetäcker början av säsongen och fribetäcker efter avslutad tävlingssäsong.

Välkommen med din bokning!

Omi - Avelshingst Salomea
TÄVLINGSHÄSTAR, UNGHÄSTAR OCH FÖL

FÖRSÄLJNING

Vi säljer 1 ibland 2 från varje årskull efter träning vid 4 – 5 års åldern. I jakten på tävlings och avelsmaterial finns det ibland färdiga tävlingshästar till salu. Kolla Facebook för aktuella försäljningar eller hör av er till oss då våra hästar sällan hinner ut på annons.

Till Facebook
Salomea Friskvård & Avel Vallentuna

Skicka gärna ett sms med er förfrågan så svarar vi när vi inte arbetar med hästarna. Gäller det ett rehab uppdrag skicka gärna ett mail med journal och kontaktuppgifter till behandlande veterinär om denne vill hållas informerad under rehabiliteringen. Vi har vår fulla uppmärksamhet på hästarna och kan därför sällan svara i telefon. Vi har telefontid 10-11 på vardagar. Vi ringer upp om det behövs efter kontakt via sms eller mail.

Salomea Friskvård & Avel AB

Salomea Friskvård & Avel Sjöhamra Vallentuna

Ibland visar kartan fel, så kolla skyltar och åk höger vid Salomea Ridsport. Välkomna!

    Jag samtycker**

    ** Jag godkänner att ni sparar min information för att kontakta mig angående det här ärendet. Läs vår Integritetspolicy.