Till Försäljning

Avel

Vi föder upp tävlingshästar i liten skala och säljer en eller två hästar från varje årskull. Louise tävlar internationellt och har som mål att göra detta på hästar från sin egen avel. Hon har tagit fram 10 talet hästar till nationell nivå och SM. Flera av dem hela vägen från inridning till färdig tävlingshäst och två till internationell nivå. Vi avlar på meriterade tävlingsston samt ston som visat sig kunna prestera som tävlingshästar.
För att kunna tävla framgångsrikt måste hästen kunna gå i minst en gren och gilla att visa upp sig. Hästen måste vara oerhört arbetsvillig, ha lätt för samling och kunna slappna av i alla miljöer. Detta letar vi efter i vår avel!

Alvar från Salomea

Vill du avla en sporthäst eller en stor, snäll häst med lätt för tölt i alla hastigheter?
Alvar är en riktigt sporthäst med fem otroligt bra gångarter, stor, vacker, vänlig och trygg. Alvar har en mycket bra bedömning som 4 gångare från när han var fem år 8.58 med nya systemet. Han fick 8.5 för allt utom skritt där han fick 9.0. Alvar tävlar nu framgångsrikt som femgångare.

  • Född: 2012

  • Mankhöjd: 147 cm som 5-åring
  • Betäckningsavtal: Ladda ner pdf >>

Alvar är en stor och uttrycksfull femgångshingst med stabilt lynne. Han är smidigt och mjuk med välrest kvadratiska kropp. Han visade tidigt mycket tölt med stor kapacitet i tempo.

Bakom Alvar finns en spännande kombination av Kolkuos, Gaski, Baldur fra bakka och Atli. Alvars mor Dimma gick SM i V1 sin första tävlingssäsong och hans far Omi har en lång tävlingskarriär, han låg bl.a rankad topp 5 i Sverige i T1 under 2018.

Alvar matchas främst som tävlingshäst i F1, T1/T2, PP1 och Aflokk. Han kommer visas om som femgångare när det känns rätt.
Han är tävlad på 6.34 i T1 och 6.47 i V1 2019 och tog sig till A finalen i A flokk på GKSM 2019 efter mycket lite passträning. Han är en mycket jämn gångartshäst byggd i uppförsbacke med 8.5 för alla gångarter utom 9 för sin fina skritt.
Han kommer bli en mycket bra kombinationshäst med en stark femgång, T1/T2 och stilpass.
Alvar betäckte sin första säsong 2020 och fick tävlingspaus under Corona och kommer i framtiden handbetäcka parallellt med tävlingssäsongen.

Varmt välkomna!

Rabatt ges till ägare som betäcker flera ston och för 1 klass ston.

Alvar - Avelshingst Salomea

Árelíus frá Úlfljótsvatni

Arelius är en mycket lovande unghingst med 120 i BLUP, 123 utan pass. Han är efter den kände världsrekordhållaren Kveikur frá Stangarlæk 1 som är den högst bedömde fyrgångaren i världen. Hans mormor Princessa frá Úlfljótsvatni är ett känt sto som själv kommit tvåa på landsmot liksom gammelmormor Drottning. Morfar Alfur behöver ingen presentation. Arelius är stor för sin ålder med mycket man, bruten bläs och svartvit skäck.

Drömmarna om denne killes framtid är många!

Árelíus är undan Álfrós frá Úlfljótsvatni som är nära släkt med våra stjärnor Omi och Daladis.

Álfrós är undan Princessa frá Úlfljótsvatni som har en fantastisk bedömning, kommit två på landsmot och givit en syster till Álfrós som har 9.5 för både tölt och spirit! Hon är mamma till Hansa fra Ljosafossi med 9.05 i ridegenskaper.
Alfros är en kombination av kolkuos blod, fantastiskt mödranät och Alfur frá Selfossi!! Hon har tyvärr inte kommit till visning men vunnit B- Flokken i Selfoss på 8.54, otroligt bra för en femgångare! Hon är har wow faktor och bjuder på en fantastisk ridkänsla.

Árelíus har otroligt bra stam och är supertrevlig i all hantering. Hans rörlighet i övergången hals-manke-bog är mycket lovande. Han rör sig med smidighet och kommer lätt upp i tempo med god aktion. Vi ser verkligen framemot framtiden med denna stjärna.

Han kommer att betäcka sin första säsong som 2-åring 2021.

Arelius - Avelshingst Salomea

Amadeus

Amadeus är en mild hingst med riktig wow faktor.
Han är avlad som sporthäst och är relativt kort, har lätt för samling och är ospänd i hantering och ridning.
Han har en helt enorm trav men jag tror att tölten kommer bli hans bästa gångart. Hans galopp är väldigt bra för sport med mycket aktion och taktfast. Skritten är avslappnad men lyfter något mycket uppåt på frambenen och tappar mark.
Amadeus är en mild och samarbetsvillig kille. Aldrig svår att övertala och trivs i ramen han får av sin ryttare.
Han har bra front men kan bli lite väl lätt I kontakten. Han har god arbetsvilja, medel spring vilja.

Amadeus är är bra kombination av snälla ELIT hingsten Jór som givit många tävlingshästar och Vaki som uppnått klass 1 för sina avkommor endast 11 år gammal.
Bakom Amadeus mödrene finns Baldur frá Bakka som ligger bakom många fantastiska hästar och även ELIT hingsten Atli.
Vår Alvar är morbror till denna stjärna!
Amadeus är ett väldigt bra alternativ till dig som vill ha mycket aktion, milt temperament och lite kortare häst med lätt för samling.
Amadeus kommer fribetäcka i Vallentuna men handbetäckning är även möjlig samt egen hage för stoet.
Han har BLUP licens för 10 ston då vi antagligen kommer vänta med att visa honom tills han är 5 år och stark nog.
Amadeus - Avelshingst Salomea
TÄVLINGSHÄSTAR, UNGHÄSTAR OCH FÖL

FÖRSÄLJNING

Vi säljer 1 ibland 2 från varje årskull efter träning vid 4 – 5 års åldern. I jakten på tävlings och avelsmaterial finns det ibland färdiga tävlingshästar till salu. Kolla Facebook för aktuella försäljningar eller hör av er till oss då våra hästar sällan hinner ut på annons.

Till Facebook

Följ oss på Instagram

Salomea Friskvård & Avel Vallentuna

Skicka gärna ett sms med er förfrågan så svarar vi när vi inte arbetar med hästarna. Gäller det ett rehab uppdrag skicka gärna ett mail med journal och kontaktuppgifter till behandlande veterinär om denne vill hållas informerad under rehabiliteringen. Vi har vår fulla uppmärksamhet på hästarna och kan därför sällan svara i telefon. Vi har telefontid 10-11 på vardagar. Vi ringer upp om det behövs efter kontakt via sms eller mail.

Salomea Friskvård & Avel AB

    Jag samtycker**

    ** Jag godkänner att ni sparar min information för att kontakta mig angående det här ärendet. Läs vår Integritetspolicy.