Avel

Vi föder upp tävlingshästar i liten skala och säljer en eller två hästar från varje årskull. Louise tävlar internationellt och har som mål att göra detta på hästar från sin egen avel. Hon har tagit fram 10 talet hästar till nationell nivå och SM. Flera av dem hela vägen från inridning till färdig tävlingshäst och två till internationell nivå. Vi avlar på meriterade tävlingsston samt ston som visat sig kunna prestera som tävlingshästar.
För att kunna tävla framgångsrikt måste hästen kunna gå i minst en gren och gilla att visa upp sig. Hästen måste vara oerhört arbetsvillig, ha lätt för samling och kunna slappna av i alla miljöer. Detta letar vi efter i vår avel!

Alvar från Salomea

Vill du avla en sporthäst eller en stor, snäll häst med lätt för tölt i alla hastigheter?
Alvar är en riktigt sporthäst med fem otroligt bra gångarter, stor, vacker, vänlig och trygg. Alvar har en mycket bra bedömning som 4 gångare från när han var fem år 8.58 med nya systemet. Han fick 8.5 för allt utom skritt där han fick 9.0. Alvar tävlar nu framgångsrikt som femgångare.

Alvar är en stor och uttrycksfull femgångshingst med stabilt lynne. Han är smidigt och mjuk med välrest kvadratiska kropp. Han visade tidigt mycket tölt med stor kapacitet i tempo.

Bakom Alvar finns en spännande kombination av Kolkuos, Gaski, Baldur fra bakka och Atli. Alvars mor Dimma gick SM i V1 sin första tävlingssäsong och hans far Omi har en lång tävlingskarriär, han låg bl.a rankad topp 5 i Sverige i T1 under 2018.

Alvar matchas främst som tävlingshäst i F1, T1/T2, PP1 och Aflokk. Han kommer visas om som femgångare när det känns rätt.
Han är tävlad på 6.34 i T1 och 6.47 i V1 2019 och tog sig till A finalen i A flokk på GKSM 2019 efter mycket lite passträning. Han är en mycket jämn gångartshäst byggd i uppförsbacke med 8.5 för alla gångarter utom 9 för sin fina skritt.
Han kommer bli en mycket bra kombinationshäst med en stark femgång, T1/T2 och stilpass.
Alvar betäckte sin första säsong 2020 och fick tävlingspaus under Corona och kommer i framtiden handbetäcka parallellt med tävlingssäsongen.

Varmt välkomna!

Rabatt ges till ägare som betäcker flera ston och för 1 klass ston.

Alvar - Avelshingst Salomea

Árelíus frá Úlfljótsvatni

Arelius är en mycket lovande unghingst med 119 i BLUP, 122 utan pass.
Han har en otrolig stam med 9.5 och 10 för tölt från alla led bakåt.
Hans rörlighet i övergången hals-manke-bog är mycket lovande. Han rör sig med smidighet och kommer lätt upp i tempo med god aktion.

Drömmarna om denne killes framtid är många!

Arelius är efter den kände världsrekordhållaren Kveikur frá Stangarlæk 1 som är den högst bedömde fyrgångaren i världen med 10 för tölt.
Hans mormor Princessa frá Úlfljótsvatni är ett känt sto som har en fantastisk bedömning & själv kommit tvåa på landsmot liksom gammelmormor Drottning.
Princessa är även mamma till Sunna-Rós frá Úlfljótsvatn 8.52 för ridegenskaper, 9.5 tölt och spirit samt utmärkelse för sina avkommor. Bland dem Hansa frá Ljósafossi med 9.05 för ridegenskaper.

Mamma Álfrós är en kombination av kolkuos blod och ett fantastiskt mödranät!! Hon kom tyvärr inte till visning men har vunnit B- Flokken i Selfoss på 8.54, otroligt bra för en femgångare! Hon är har wow faktor och bjuder på en fantastisk ridkänsla.
Hon är nära släkt med mina tidigare tävlingshästar Omi (7.50 T1) och Daladis (8.11 ridegenskaper som fyrgångare, 7.2 T1).

Morfar Alfur behöver ingen presentation med 9.5 för tölt och en uppsjö av helt fantastiska avkommor.

Arelius är en välutvecklad och vacker kille med bruten bläs och svartvit skäck.
Han rör sig väldigt lovande och är riktigt snygg exteriört.
Han är modig och snäll I hanteringen, kommer gärna fram för lite gos.
Inte så hingstig eller tuff i flocken med fin respekt för ledaren.

Drömmarna om denne killes framtid är många!
Han kommer att ridas in hösten 2022 efter betäckningssäsongen. Vi hoppas på en lång tävlingskarriär och fin avelsvisning.

Arelius - Avelshingst Salomea

Nikolas från Salomea
En äkta showman

Min nästa tävlingshäst och stora lycka!
Han är modig, supercool, älskar att arbeta, signal känslig och ger alltid allt.

Han har helt otrolig aktion och register i alla gångarter så vi skyndar väldigt långsamt med denna stjärna.
Han kommer få bli stark och trygg i sin egen takt och visas när han är mogen. Kommer bli relativt stor och vi hoppas vara klara för visning 2023.

Han kommer ta emot ston utifrån 2023.

  • Född:

  • Mankhöjd: – cm

Han är en kombination av mina tävlingshästar Daladis 1 klass fyrgångare, fyra nior i sin bedömning. 7 på NM i Bflokk och PB 7.20 i T1.
Pappa Omi 9 tölt, PB 7.50 T1, 7.0 V1, 8.54 Bflokk.

2022 kommer jag betäcka två eller tre egna ston med honom och är så oerhört spänd på avkommorna!

Nikolas - Avelshingst Salomea
TÄVLINGSHÄSTAR, UNGHÄSTAR OCH FÖL

FÖRSÄLJNING

Vi säljer 1 ibland 2 från varje årskull efter träning vid 4 – 5 års åldern. I jakten på tävlings och avelsmaterial finns det ibland färdiga tävlingshästar till salu. Kolla Facebook för aktuella försäljningar eller hör av er till oss då våra hästar sällan hinner ut på annons.

Följ oss på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Salomea Friskvård & Avel Vallentuna

Skicka gärna ett sms med er förfrågan så svarar vi när vi inte arbetar med hästarna. Gäller det ett rehab uppdrag skicka gärna ett mail med journal och kontaktuppgifter till behandlande veterinär om denne vill hållas informerad under rehabiliteringen. Vi har vår fulla uppmärksamhet på hästarna och kan därför sällan svara i telefon. Vi har telefontid 10-11 på vardagar. Vi ringer upp om det behövs efter kontakt via sms eller mail.

Salomea Friskvård & Avel AB